سقف کشسان چیست + انواع طرح ها و مکان های اجرا
برای کسانی که به دنبال تزیین و طراحی دکوراسیون خانه و اداره به سبک و مدل های روز دنیا هستند، سقف کشسان نامی آشناست. با استفاده از سقف کشسان می توانید، سقف خانه و محل کار خود را از حالت تک بعدی و ساده درآورده و آن را مطابق با سلیقه و دلخواهتان آراسته کنید. سقف کشسان را می توانید در مکان ها و فضاهای زیادی به کار ببرید. در ادامه مطلب، می توانید نکات دقیق تر و جزیی تری را از سقف های کشسان بخوانید.
سقف کشسان چیست؟
سقف کشسان یک فناوری جدید و نوآورانه امروزی است که جزو اجزای اصلی طراحی دکوراسیون های داخلی امروزی به حساب می آید. برخلاف گذشته که تصور می شد، تنها دیوارها و کف ساختمان قابلیت طراحی و تغییرات دکور را دارد، سقف کشسان به شما امکان می دهد تا ایده های جسورانه و خلاقانه خود را به سقف خانه و محل کار خود نیز بکشانید. همچنین سقف کشسان به شما کمک می کند تا نورپردازی فضا را تا حد زیادی بهبود ببخشید.
سقف کشسان را می توانید در شکل های مربع، مستطیل، دایره، بیضی، منحنی و سه بعدی به کار ببرید. از طرفی، قابلیت های متعدد سقف کشسان به شما امکان می دهد تا نه فقط به عنوان پوشش سقفی، بلکه به عنوان دیوار پوش نیز، از این قابلیت استفاده کنید. سقف کشسان، در فاصلهی کمی از سقف نصب می گردد و می توانید نورپردازی متناسب با آن را در زیر پوشش سقف یا به روی آن، اعمال کنید.
طرح های متنوعی که می توان برای سقف کشسان در نظر گرفت، به شما کمک می کند تا علاوه بر استفاده از تجهیزات مدرن امروزی در طراحی دکوراسیون داخلی خانه و محل کار، جلوهای تازه به فضا دهید. برای سالن ها و فضاهایی که امکان نصب پنجره وجود ندارد، می توانید روشنی و زیبایی را با استفاده از این سقف ها، پیاده سازی کنید. انواع مختلفی از سقف کشسان وجود دارد که در ادامه مطلب آن ها را شرح خواهیم داد.
جنس سقف کشسان
جنس سقف کشسان از نوعی پارچه PVC تهیه می شود. این پارچه، مزایا و خاصیت های اولیهای مانند انعطاف پذیری بسیار بالا، عملکرد ضد آب و غیر قابل اشتعال بودن را دارد. دو جز اصلی سقف کشسان، پروفیل نگهدارنده و پارچه تزیینی است که می توان آن را روی دیوار و سقف مورد نظر نصب کرد. پارچه سقف کشسان، از ۹۰ درصد PVC و ۱۰ درصد پلاستیک استایلر ساخته شده و استحکام خیلی خوبی را از خود نشان می دهد. البته ممکن است درصد پلاستیک استایلر با در نظر گرفتن مواد افزودنی دیگر، کمی دچار تغییر شود. با توجه به ضخامت بسیار کم پارچه سقف کشسان (از 0.8 تا 1 میلی متر)، وزن کمی را در هر متر مربع انتظار داریم. به طوری که هر متر مربع سقف کشسان، چیزی نزدیک به نیم کیلوگرم وزن دارد. اما با وجود وزن بسیار کم، سقف کشسان قابلیت تحمل وزن تا حدود 200 کیلوگرم را نیز دارد. سقف های کشسان می تواند انواع زیر را شامل شود:
• براق: این نوع از سقف کشسان، به دلیل عبور بسیار خوب نور از خود، می تواند در مکان هایی که امکان نور پردازی از طریق پنجره های بزرگ وجود ندارد، استفاده شود.
• مات: از این نوع سقف کشسان می توان در موارد ساده و عادی سقف یا دیوار استفاده کرد. مدل مات، در مقایسه با نوع براق سقف کشسان، عبور نور کمتری دارد و می توان از آن برای کنترل نور ورودی نیز استفاده کرد.
• شفاف: سقف کشسان شفاف، عبور نور بسیار مناسبی دارد و می تواند هم برای نورپردازی طبیعی به همراه طرح دلخواه و هم نورپردازی مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد. شفافیت بالای این سقف کشسان، باعث عبور نور خوب آن می شود.
• ساتن: این نوع سقف کشسان نیز عملکردی مابین نوع مات و براق دارد و از آن برای کاربردهای عادی و ساده استفاده می شود.
• چاپی: محبوب ترین و پرطرفدار ترین نوع سقف کشسان، چاپی یا پرینتی است. با استفاده از این نوع، می توان هر طرح و نقش دلخواهی را برای سقف یا دیوار در نظر گرفت. امکان در نظر گرفتن حالت حجمی و سه بعدی نیز برای سقف کشسان چاپی وجود دارد و می توانید طرح های دلخواهتان را به روی آن اجرا کنید.
• آینهای: سقف کشسان آینهای، نوری از خود عبور نمی دهد و عمدهی نور دریافتی را منعکس می کند. به همین دلیل از آن برای جلوه دادن به اتاق ها و فضاهای کوچک بهره می گیرند.
نورپردازی در سقف کشسان
نور پردازی در سقف کشسان می تواند با دو نوع نور طبیعی و نور مصنوعی صورت گیرد و این امکان را دارید چه برای دیوار و چه برای سقف، از این نورپردازی استفاده کنید. با توجه به نوع درخواستی سقف کشسان، می توانید سیستم نورپردازی را مشخص کنید. اگر به دنبال استفاده از نور طبیعی روز هستید، می توانید از سقف کشسان با پارچه ساتن، براق، مات و چاپی استفاده نمایید. امکان نورپردازی مصنوعی نیز برای تمامی انواع سقف کشسان، وجود دارد. به طور معمول برای نورپردازی مصنوعی سقف یا دیوار، می توان از موارد زیر کمک گرفت:
• فیبرهای نوری: فیبرهای نوری، به دلیل استفاده فراوان و مصرف بسیار پایین برق، می تواند بهترین گزینه برای مصارف خانگی و اداری باشد. از طرفی این لامپ ها طول عمر بالایی دارند و می توانید سال های زیادی از آن استفاده کنید. همچنین تعویض این لامپ ها راحت و آسان است.
• چراغ مهتابی SMD: برای فضاهایی که به نور زیاد برای روشنایی نیاز دارند، می توان از چراغ مهتابی SMD استفاده کرد. این چراغ ها، نور بسیار بیشتری نسبت به فیبر نوری دارد و می تواند فضای سالن یا اتاق را کاملا روشن و پُر نور کند. می توان از این لامپ ها برای روشن کردن فضای بیمارستان ها، سالن ها، راهروها و اتاق های بزرگ استفاده کرد.
• لامپ های RGB: برای نور پردازی با استفاده از چراغ های رنگی و تشکیل شده از چندین رنگ، از این لامپ ها استفاده می شود. در طرح هایی نیاز به رنگ های مختلفی برای زیباسازی دارند، می توان از لامپ های RGB استفاده کرد.
مزایای استفاده از سقف کشسان
طراحان دکوراسیون و اجرا کنندگان دکور نمای داخلی، به دلیل مزایا و کاربردهای فراوان سقف کشسان، از آن استفاده زیادی می کنند. در ادامه مطلب می خواهیم بخشی از مزایا و فایده های استفاده سقف کشسان را برای شما بیان کنیم:
• تنوع در طرح، فرم و رنگ
• امکان پیاده سازی و اجرا در اندازه ها و اشکال مختلف
• اجرای بدون ترک، انبساط یا اشکال
• نصب سریع و راحت در مدت زمان کم
• نصب بدون خرابی و کثیف کاری
• جمع آوری ساده برای انتقال به مکانی دیگر
• قابلیت شستشو بدون افت کیفیت و خرابی
• مقاومت بالا در برابر رطوبت
• عدم جذب گرد و غبار و حفظ شفافیت
• مقاومت و انعطاف پذیری بالا
با وجود تمامی موارد ذکر شده در بالا، اگر به دنبال راهی برای زیباسازی محل زندگی یا کار خود هستید، یا در جستجوی راهی برای استفاده از سقف کاذب هستید، می توانید از سقف کشسان استفاده نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان طاق آرا در ارتباط باشید و حدود قیمت را از ما به رایگان دریافت کنید.